27.7.2022

Mahtavia uutisia kasvatista Kuomarin Edustuksellinen Eddie "Riki". Riki oli käynyt virallisissa tutkimuksissa ja tulokset ovat kyynärät 0/0, lonkat B/B ja polvet 0/0. Riki on muutenkin erinomainen yksilö ja luonteeltaan timanttia.

31.7.2021

Pitkästä aikaa kävimme Didin kanssa näyttelyissä. Didistä tuli tänään Kuomarin kennelini kolmas Suomen muotovalio. Tarkemmat tiedot Didin näyttelystä Didi omalta Näyttelyt välilehdeltä.

1.12.2020

Tänään E-pentue käytettiin eläinlääkärin tarkistuksessa ja kaikki saivat erinomaiset paperit. Samalla lyötiin lukkoon erinomaisten pentujen viralliset nimet:

Kuomarin Edustuksellinen Eddie

Kuomarin Ensiluokkainen Eetu

Kuomarin Elegantti Ellen

24.10.2020

Olemme ruokkineet Didin toista tyttöpentua "Ellaa" koko tämän viikon, koska häneltä ei onnistunut nisältä syönti. Ikäväksemme tytöllä huomattiin myöhemmin kitalakihalkio, jonka vuoksi jouduimme hänestä luopumaan.

Meidän rakas Ella-tyttönen on nyt pienenä kirkkaana tähtösenä koirien tähtitaivaalla. Tähdenlentona oli hän tässä maailmassa �� Ella ehti elää vain kuusi päivää.

18.10.2020

Didille ja Sisulle syntyi tänään 4 pentua, 2 urosta ja 2 narttua.

27.9.2020

Sain mahtavia uutisia Kuomarin Diggaava Dino "Bondysta" tuli tänään Suomen, Ruotsin ja Latvian muotovalio. Onnea omistajille ja isot kiitokset, että olette ahkerasti vieneet Bondya näyttelyihin.

15.8.2020

Kuomarin Dominoiva Didi "Didi"astutettu Noblewhite Breezy Windillä "Sisu". Pentujen odotetaan syntyvän viikolla 42.

24.4.2020

Ciri kävi tänään tiineysultrassa, muttei pentuja näkynyt. Seuraava pentuesuunnitelma Didille vuoden 2020 loppupuolelle.

29.3.2020

Tänään "Ciri" astutettu "Brandylla" (Twinibon´s Freedom).

20.1.2020

Didin viralliset tutkimustulokset saatiin kennelliitosta: lonkat B/B ja kyynärät 0/0. Silmät terveet ja polvet tutkittu jo aiemmin 0/0.

21.12.2019

Koiralaumamme supistui yhdellä jäsenellä. Mulle poistui tänään taivaan tähtöseksi.

23.9.2019

Kuomarin Dominoiva Didi kävi tänään rokotuksessa ja samalla tutkittiin polvet 0/0.

3.9.2019

Sain tänään ihania uutisia. Kuomarin Diggaava Dino "Bondy" on tutkittu silmiltään ja sydämeltään terveeksi sekä polvet 0/0.

25.5.2019

Kuomarin Dominoiva Didi tänään Haminan Nord näyttelyssä ERI JUK-1 SA PN-1 SERT NORD-SERT ROP. Näyttelyarvostelu löytyy Didin alasivulta näyttelyt.

4.5.2019

Kuomarin Diggaava Dino "Bondy" tänään Tampere Nord näyttelyssä ERI JUK-1 SA PU-1 SERT NORDSERT ROP. Onnea jälleen kerran omistajille ja kiitokset, että olette näin ahkerasti jaksaneet käyttää nuorta miestä näyttelyssä. Teidän menestystä on ihana seurata!

28.4.2019

Kuomarin Diggaava Dino "Bondy" on jatkanut huippu näyttelysuorituksia edelleen niin tiheässä tahdissa, etten ole enää edes mukana pysynyt :)

Tänään kuitenkin käytiin Didin kanssa Kouvolan näyttelyissä ERI JUK-1 SA PN-2 SERT. Aivan mahtavaa! Arvostelun löytää Didin omalta näyttely-alasivulta.

Kuulin myös vähän aikaa sitten, että kasvattini Kuomarin Coco Chanel "Utu" on astutettu ja odotamme, että saisimme iloisia uutisia pentusista. Mahdolliset pennut syntyvät kesäkuussa ja niistä saa lisätietoa Kennel White Sablesta.

30.3.2019

Kuomarin Diggaava Dino "Bondy" jatkaa mahtavaa näyttelymenestystään. Lahden Kv näyttelyssä

ERI JUK-1 sa pu-1 Rop SERT. Suuret Onnittelut omistajille jälleen kerran!
23.3.2019

Mahtava päivä takana. Turku Kv näyttelyssä:

Dreambears Essential Rose "Ciri" ERI VAK-1 sa pn-4 CACIB.

Kuomarin Dominoiva Didi EH JUK-4

Kuomarin Cai Cen "Cassu" ERI AVOK-1

Kuomarin Diggaava Dino "Bondy " ERI JUK-1 sa pu-1 Rop SERT

10.3.2019

Sain kuulla erittäin hienoja näyttelytuloksia Liettuasta. Kuomarin Diggaava Dino "Bondy" oli perjantain ja sunnuntain kansainvälisessä näyttelyssä ROP, ROP-juniori ja täten hänestä tuli Liettuan JMVA. Mahtavaa ja onnittelut sekä kiitokset Bondyn omistajille.

Bondy 9kk (Kuvaaja Emma Engman)

3.8.2018

Kuomarin Aito Aslak "Vili" valioitui tänään Kuopion näyttelyissä. Vili on Kuomarin kennelin ensimmäinen muotovalio. Paljon onnea omistajalle ja iso kiitos näyttelyissä käynneistä!

28.7.2018

Kuomarin Cai Cen "Cassu" sai tänään ensimmäisen sertinsä. Onnea Cassulle ja omistajille!

6.6.2018

Cirin ja Bentleyn (Twibon´s Winter Wonder) pennut syntyivät tänään. Pennuista lisää Pentueet sivuston alasivulla D-pentue.

6.4.2018

Ciri astutettu tänään Twinibon´s Winter Wonderilla. Mahdollisten pentujen odotetaan syntyvän viikolla 23.

27.3.2018

Muutimme Pekan kanssa kennelin omistussuhdetta ja jatkossa omistan Kennel Kuomarin nimen yksinään.

31.1.2018

Kuomarin Coco Chanel "Utu" tutkittu tammikuussa:

Polvet 0/0, Kyynärät 0/0, Lonkat A/A ja terveet silmät.

2.1.2018

Kuomarin Cai Cen "Cassu" kävi tänään rokotuksessa ja samalla tutkittu polvet 0/0.

30.10.2017

Käytin Ciriä tiineysultrassa, mutta tässä vaiheessa näyttää siltä, ettei pentuja olekaan tulossa. Pentue toiveet ja haaveet siirtyvät seuraaviin juoksuihin ja mahdollisesti Cirillä pennut alkukesästä 2018.

1.8.2017

Heinäkuun aikana näyttelyissä käyneet Ciri ja C-pentueesta Utu ja Cassu. Cirin ja Utun arvostelut luettavissa heidän omilla sivustoillaan ja Cassun arvostelun löytää c-pentueen sivustolta.

21.5.2017

Utun toinen pentunäyttely PEN-1 KP ROP-pentu. Arvostelu luettavissa Utun omalta näyttelyt -sivulta.

7.5.2017

Tänään oli Utun (Kuomarin Coco Chanel) ensimmäinen näyttelyissä käynti. Arvostelu luettavissa Utun omalta näyttelyt-sivulta. Kiitos Marko ja Pekka, että olette lähteneet näyttelyharrastukseen mukaan!

Itse kävin kisaamassa Cavan kanssa agilityssä ja teimme triplanollat. SM-kisanollia kasassa jo huimat 17 kappaletta.

5.4.2017

CAVA EI OLE ENÄÄ JALOSTUSKÄYTÖSSÄ JOHTUEN VIIMEISIMMÄSTÄ SILMÄTARKASTUSTULOKSESTA!

Cavan terveystulokset:

silmät (Sarveiskalvon dystrofia/degeneraatio : stromaalinen, tutkimus tehty 6.2.2017).

Cavan silmätarkastustuloksesta johtuen kennelissämme ei ole tällä hetkellä enää yhtään shelttinarttua jalostuskäytössä, joten emme odota shetlanninlammaskoirapentueita useampaan vuoteen.

Tänään tutkitutin myös Bellan (Kuomarin Blue Ballerina) silmät ja ne osoittautuivat terveiksi, lukuunottamatta, että toisessa silmässä on yksi ylimääräinen ripsi, mikä ei kuitenkaan hankaloita koiran elämää millään tavalla. Bellalle en suunnittele pentueita hänen säkäkorkeutensa (31,5cm) vuoksi.

25.3.2017

Vili (Kuomarin Aito Aslak) menestyi hienosti Lahden KV näyttelyssä ollen ERI NUK-1 SA PU-3 Serti. Näyttelyarvostelu on luettavissa PENTUEET sivuston alasivulla kohdassa A-pentue.

7.2.2017

Vilin (Kuomarin Aito Aslak) viralliset terveystulokset saatiin tänään. Lonkat B ja kyynärät 0. Polvet myös tutkittu nolliksi. Terve ja komea nuori mies. Kiitokset omistaja Veeralle, että tutkitutit koirasi.

15.1.2017

Kävin Cavan ja Bellan kanssa Lahden näyttelyissä. Arvostelut löytyvät koirien alasivuilta Näyttelyt.

28.12.2016

Kaikilla Cirin C-pentueen pennuilla on mennyt hyvin. Ensimmäiset rokotukset kaikilla takana. Joulun aikaan Utu kävi moikkaamassa koiriamme ja samalla tuli otettua kuvia Utusta. Kuvat Utun omalla sivulla.

3.11.2016

Cirin pennut täyttävät huomenna 5 vk. Pennut kasvaneet todella hyvin ja ovat oikein energisiä veijareita. Pennuille tullaan valitsemaan kodit tämän viikon aikana. Huomenna lisäksi tiedossa toinen madotuskerta. Eläinlääkärin tarkastusaikakin varattu ja alustavasti viralliset nimetkin jo tiedossa eli kaikki aika mallillaan ja nyt vielä nautitaan pentuelämää sen kolmen viikon ajan.

30.9.2016

Cirille ja Alvarille syntyi tänään 3 poikaa ja 1 tyttö. Lisää pennuista Pentueet C-pentueen alasivulla.

5.9.2016

Olemme muuttamassa Kirkkonummelle syyskuun 18. päivään mennessä.

3.8.2016

Ciri " FI & EE MVA Dreambears Essential Rose astutettu 3.8.2016 "Alvarilla " FI & EE MVA, EEV-13 Tamilan Akashilla.

30.7.2016

Bellan ensimmäinen näyttelyesiintyminen oli Porvoon ryhmänäyttelyissä tänään. Todella iloinen ja tyytyväinen olin erinomaiseen shelttiini. Yllätyin itsekin, miten hienosti nuori neiti hoiti näyttelyesiintymisen. Arvostelu löytyy Bellan Näyttelyt-alasivulta.

23.-24.7.2016

Cavan ja Cirin kanssa Mikkelin agilitykisoissa. Cavalla kisasin molempina päivinä ja aivan mahtavin tuloksin. Lauantaina Cava teki triplanollat ja sunnuntaina tuplat eli kaikilta viideltä radoilta 0-tulokset. Cavalla nyt kasassa seitsemän nollaa kahdeksasta kisatusta radasta. Eli toiveena on ja aika todennäköisesti toteutuukin osallistuminen vuoden 2017 SM-agilitykilpailuihin, jos osallistumisoikeutta ei kovin muuteta aikaisemmista vuosista.

Cirin kanssa kisasin vain sunnuntain kisoissa, mitkä olivat lisäksi japaninpystykorvien rotumestaruuskilpailut. Ciri sai ensimmäiseltä radalta 0-tuloksen ja sijoittui toiseksi. Ciri nousi tämän tuloksen avulla 3-luokkaan ja kisasimme toisen radan 3-luokassa. Toka rata oli muuten hyvä, mutta saimme kiellon A-esteeltä. Rotumestaruuskisoissa olimme 4.

2.7.2016

Cavan kanssa osallistuttiin agilityn maajoukkuekarsintoihin. Ensimmäiseltä radalta ikävä kielto putkeen lähetyksessä. Toinen rata tehtiin puhtaasti, mutta Cavan vauhti ei riittänyt jatkoon pääsylle. Oli kuitenkin mahtava kokemus ja mukava reissu.

18.-19.6.2016

Osallistuin Cavan kanssa agilityn SM-joukkue ja yksilökisoihin. Mini joukkue pärjäsi mahtavasti sijoittuen 5/77. Kiitos seurakavereille kannustuksesta ja mahtavasta päivästä. Yksilökisat päättyivät Cavan osalta karsintarataan, emmekä päässeet finaaliradalle. Cava on ilmoitettu myös maajoukkuekarsinta kisoihin, joten olemme kohta sitäkin kokemusta rikkaampia.

13.5.2016

Cavan kanssa saatiin agilityn SM-nollat kasaan jo kevättalvella, vaikkakin kisaradoille palattiin mammaloman jälkeen vasta marraskuussa. Kisoista saatiin myös ensimmäinen voitto ja agility-serti. Samoista kisoista tuli myös nollat kasaan agilityn maajoukkuekarsintoja varten. Viimeisin kisapäivä vietettiin Varkaudessa äitienpäivänä. Kiitos kasvattajalle, Susanna Riekkiselle kuvasta.

Bellan ja Cavan kanssa on kierrelty Match Showssa nyt keväällä ja todella hyvin ovat molemmat tytöt niissä pärjänneet. Aina sijoittuneet vähintään oman luokkansa neljän parhaan joukkoon. Ehkäpä sitä kesällä voisi käyttää tyttöjä ihan oikeissakin näyttelyissä ;)

28.2.2016

Kuomarin Aito Aslak "Vili" oli Tuusniemen näyttelyssä ERI JUK-1 SA PU-1 ROP, SERTI. Onnea Veera hienosta näyttelyuran aloituksesta. Arvostelun voi lukea A-pentueen sivuilta.

8.11.2015

Ciri Tarton näyttelyissä ERI VAK-1 SA PN-1 VSP, SERTI, CACIB  -> EE CH (Viron muotovalio)

30.8.2015

Cavalle (Dreamlook Hilarious Tinker) ja Trickille (FI & NO MVA Silimen Usvametsän Prinssi) syntyi 2 merle-pentua, 1 uros ja 1 narttu.

8.4.2015

Ciri (FI MVA Dreambears Essential Rose) synnytti kolme terhakkaa poikaa eilen. Isä Liitu (C.I.B. & FI & EE & RU MVA, RKF W-09, FI W-10 Pretty Touch Free Soul). Kuvia löydät kohdasta pentueet ja A-pentueen sivulta.

29.3.2015

Mahtavaa!!! Tänään Cava teki tuplanollat, joten kesäkuussa lähdetään agilityn SM-kisoihin Ouluun. Aivan mahtava kisa päivä oli Kuopiossa, kun kaksi eka rataa puhtaina nolla-tuloksina ja kolmas ratakin (hyppyrata) suorituspuhtaana, mutta valitettavasti yliaikainen.

22.3.2015

Cava juhli tänään 3-vuotissyntymäpäiviään aksakisojen merkeissä tehden taas yhden nollan lisää. Nyt Cavalla 7 nollatulosta 3-luokasta, mut ne tuplat vielä puuttuu. Tosi hyvä kisapäivä oli ja kisoissa jatketaan taas viikon päästä.
7.2.2015

Liitu (C.I.B. & FI & EE & RU MVA, RKF W-09, FI W-10 Pretty Touch Free Soul) - astui Cirin!! ( FI MVA Dreambears Essential Rose).

24.1.2015

Cava starttasi tänään ensimmäistä kertaa 3-luokassa ja sai hyppyradalta puhtaan 0-tuloksen. Aivan mahtava aloitus 3-luokassa ja muutkin radat olivat hyviä, joten tästä on hyvä jatkaa.

18.1.2015

Cavalla aksa-ura jatkunut hienosti. Saatiin 2-luokassa voittonolla 28.12.2014 Lahdessa ja tänään Vantaalla uudestaan voittonolla ja samalla siirto 3-luokkaan. Mahtavaa harrastamista hyvällä koiralla!

16.11.2014
Eilen Cava sai aksassa 1-luokassa sertin ja siirtyi kakkosluokkaan. Tänään Vantaalla Cava sai jo ensimmäisen LUVA nollansa kakkosluokassa. Mahtava koira!
20.9.2014
Cirin ekat viralliset aksa startit (mini-1) otettu tänään. Kisattiin kolme rataa ja kaikki hylättyjä. Koira muuten valmis kisaamaan, mutta kepit tuottavat hankaluuksia, joten jäädään nyt vielä niitä treenaamaan ennen seuraavia startteja.

Cavan kanssa starttasin kahdella radalla (mini-1) ja molemmista tuli vitoset kepeiltä. Harmittavan pienestä virheet tulee ja kun Cava treeneissä pujottelee kepit niin hyvin. Mut kisaaminen jatkuu ja kyllä ne nollat vielä napsahtaa Cavallekin. Cavalla ennestään kaksi 0-tulosta hypäreiltä.
14.9.2014
Ciri (Dreambears Essential Rose) oli tänään Porvoon näyttelyssä ERI AVK-1 SA PN-1 ROP SERT -> FI MVA

31.8.2014
Ciri mitattu tänään virallisesti mini-kokoiseksi. Katsotaan, milloin startataan ekaa kertaa virallisissa agilitykisoissa.

Ciri (Dreambears Essential Rose) Hamina KV:ssä tuomarina Esa Ruotsalainen 10.5.2014 eri, sa, NUK-1, PN-1, SERTI, CACIB, ROP

Kennel nimi Kuomarin hyväksytty 30.04.2014